torstai 27. helmikuuta 2014

AVOIN KIRJE APU-LEHDEN PÄÄTOIMITTAJALLE JA TOIMITTAJALLE

Hyvä Marja Aarnipuro ja Tuula Malin.

Avun numerossa 8/2014 käsiteltiin laajasti Helsingin huumepoliisin Jari Aarnion tapausta. Ottamatta kantaa juttuun tai Aarnioon, tai siihen suoranaisesti liittyviin asioihin, kommentoin asenteellista, virheellistä ja ilmeisen propagandistista juttuanne joiltakin osin.

Kohta 1:

"Vyyhti lähti purkautumaan vauhdikkaasti vuosi sitten. Lähtöasetelmassa vastakkain olivat Helsingin huumepoliisi ja Keskusrikospoliisi. Huumerikollisuutta virkatyönään suistsiva Helsingin huumepoliisi arvosteli julkisuudessa kärkkäin sanoin Keskusrikospoliisia, joka tiedotti olevansa huolissaan moottoripyöräkerhojen rikollisen toiminnan lisääntymisestä. Huumepoliisi moitti Krp:n tilastoja virheellisiksi ja olettamaa yhteiskuntarauhaa uhkaavien aseellisten yhteenottojen todennäköisyydestä liioitelluksi. Kahden poliisiorganisaation näkemyserot järjestäytyneen rikollisuuden kasvusta olivat silmiinpistävät"

Tämä ei ole Aarnioon kohdistuvan tutkinnan syy virallisesti, rikosepäilyissä ei ole tällaista, mutta ilmeisesti teille on kerrottu, että syy on juuri tässä. Palautan mieleenne, että myös Helsingin poliisin pian eläköityvä päällikkö Riikonen oli Aarnion ja hyvin monen muunkin helsinkiläispoliisin tapaan samoilla linjoilla. KRP:n ja poliisijohdon propagoima jengirikollisuusvouhotus on sekä liioiteltua, että valheellista. Lisäksi niiden määritelmä sulkee järjestäytyneen rikollisuuden piiristä maamme kaikkein mahtavimman järjestäytyneen rikollisuuden, joka ulottuu Arkadianmäelle saakka ja joka vaikuttaa jokaisen suomalaisen elämään hyvin konkreettisella tavalla. 

KRP:n rummuttama jengirikollisuus on todellisen suomalaisen järjestäytyneen rikollisuuden rinnalla pikkuruista piiperrystä. Jostakin syystä KRP ja poliisijohto eivät halua puuttua sen toimintaan silloinkaan, kun toiminta on täysin julkista ja avointa. Ilmeisesti taustalla on pelko siitä, että poliisi joutuisi tämän todellisen järjestäytyneen rikollisuuden rankaisutoimien kohteeksi, kuten on tapahtunut jo aikaisemminkin tässä maassa. Kyse voi myös olla siitä, ettei KRP ja poliisijohto oikein ymmärrä mitä järjestäytynyt rikollisuus on. Kenties juuri näistä syistä KRP:n määritelmä järjestäytyneelle rikollisuudelle onkin virheellinen ja osin lapsellinenkin.

Kohta 2: 

"Trevocin osakkeista vajaan kolmanneksen omistaa yhtiö, jossa vaikuttaa rikollisjärjestöksi luokitellun moottoripyöräkerhon United Brotherhoodin johtajan sisar. Kerhoa johtavalla miehellä on rankka rikoshistoria, pääosa tuomioista on tullut huumausainerikoksista". 

United Brotherhood ei ole moottoripyöräkerho, se ei ole koskaan ollut sellainen, eikä se ole sellaisena koskaan esiintynytkään. Mikäli teille on näin kerrottu, teille on valehdeltu. Jos taas olette itse siinä uskossa, että United Brotherhood on moottoripyöräkerho, tietonne ja ymmärryksenne asioista on hyvin puutteellinen. Kehoitan teitä pikimmiten tutustumaan mihin tahansa moottoripyöräkerhoon, vaikkapa kristittyyn Gospel Riders MC:hen, niin he voivat kertoa teille juurta jaksaen mitä eroa on moottoripyöräkerhon ja United Brotherhoodin välillä. 

Nimitys "rikollinen moottoripyöräjengi" on vain ja ainoastaan poliisin itsensä keksimä termi, jolla poliisi pyrkii ylläpitämään propagandaansa. Suomessa on todettu useammassakin oikeudenkäynnissä, etteivät tietyt kerhot ole rikollisia poliisin ja syyttäjän puheista ja väitteistä huolimatta. Vaikka asiasta on olemassa tuomioistuinten päätöksiä, poliisi jatkaa termin käyttämistä, eli nimittelee ihmisiä rikollisiksi omasta tahdostaan, vastoin oikeuden päätöksiä. Tilanne on hyvin erikoinen. On myös hyvin erikoista, että lehtenne tekee samaa.

Kohta 3:

 "Apu-lehden tietojen mukaan 45 minuuttia -ohjelmalle vuodetun rekisterimerkintätiedon tarkoituksena oli vahingoittaa järjestäytyneen rikollisuuden vahvistumisesta ja moottoripyöräjengien lisääntymisestä huolestunutta Suomen Keskusrikospoliisia. Venäjän presidenttiin liittyvä rekisterimerkintä ja sitä seurannut tietovuoto olisivat siis tarkoin harkittuja tekoja, joiden tarkoituksena oli horjuttaa järjestäytynyttä huumerikollisuutta aidosti tutkivien poliisiviranomaisten uskottavuutta."

Oletteko tosissanne? Useampikin poliisi ehti lausua ennen ministeri Räsäsen kekkoslovakialaista anteeksipyyntöä, että presidentti Putin on omasta syystään ja täysin oikeutetusti rekisterissä järjestäytyneen rikollisuuden toimintaa osallistumisesta epäiltynä. Poliisikansanedustaja Tom Packalen oli yksi, joka ilmoitti suoraan ja selkeäsanaisesti, että koska presidentti Putin on nähty tapaamassa Night Wolves MC:n jäseniä julkisuudessa, hänen paikkansa on epäiltyjen rekisterissä. Suomen poliisi on määritellyt Nigh Wolves MC:n järjestäytyneeksi rikollisryhmäksi ja näin ollen sen kanssa tekemisissä ollut presidentti Putin oli aiheestakin epäilty, KRP:n määritelmän mukaisesti.

Kyseisessä rekisterissä on samanlaisin perustein tuhansia muitakin henkilöitä. Itseasiassa poliisijohtaja Paateron mukaan rekisterissä on 200 000 henkilöä. Osa heistä on siellä samoin perustein kuin presidentti Putinkin, mutta osa on sitäkin heppoisammin perustein. Yksi heistä on entinen formula kuski Mika Salo. Hänen tapauksessaan vanha tatuointi riitti siihen, että hänen nimensä on samassa rekisterissä kuin presidentti Putininkin. Yksi keskusrikospoliisin ylikomisario ehti jo todistaa oikeudessakin, että Mika Salo on osa järjestäytynyttä rikollisuutta, ennen kuin julkisuus pakotti hänet syömään sanansa seuraavassa oikeudenkäynnissä. Hänen todistuksensa kuitenkin kertoo millä perusteilla ja ketkä ihmisiä tuohon rekisteriin laittavat. Mika Salon nimellä tuskin pyrittiin vahingoittamaan KRP:tä, vai uskotteko niin?

Te annatte ymmärtää, että Putinin laittaminen rekisteriin olisi ollut katala juoni KRP:tä vastaan (ja annatte ymmärtää, että Aarnio olisi teon takana jollakin tavalla jutun kontekstissa), vaikka epäiltyjen rekisteriin päätyy heppoisimminkin perustein. KRP:n edustaja voi myös oikeudessa nimittää kenet tahansa rikolliseksi pelkän tatuoinnin perusteella, kuten julkisuudessa kuulimme. Voidaankin kärjistäen sanoa, että jotkut KRP:n omat miehet ovat niitä, jotka ovat vahingoittaneet sen uskottavuutta ja mainetta omilla sanoillaan ja teoillaan. 

Kysymys ei olekaan siitä kuka Putinin rekisteriin laittoi, vaan siitä, että ovatko sinne päätymiseen tarvittavat kriteerit lainkaan päteviä. Me emme tiedä sitä. Putinin ja Salon tapaukset kuitenkin osoittavat, että joko määritelmät ovat täysin mielipuolisia, irrationaalisia, tai niin väljiä, että voimme epäillä 200 000 rekisteriin päätyneen olevan valtaosaltaan tavallisia kansalaisia, joilla ei ole mitään tekemistä minkään rikollisuuden kanssa. Jos joku uskoo oikeasti, että tässä maassa on 200 000 ihmistä mukana järjestäytyneen "jengi"rikollisuuden toiminnassa, tarvitsee kipeästi ammattimaista hoitoa. 

Hämmästelen hieman sitä, etteivät tällaiset seikat ole tulleet mieleen ammattijournalisteille APU-lehdessä. Eihän kyse voi olla siitä, että niinkin hyvämaineinen lehti kuin APU toimii sokeasti propagandatorvena ja esittää näyttävästi virheellisiä tietoja tosina? 

Hyvät toimittajakollegat, tarkistakaa tietonne ja päivittäkää niitä, tai menkää kysymään asiaa niiltä, joita nimittelette rikollisiksi heitä tai heidän asioitaan tuntematta.

1 kommentti:

  1. Vai olisiko tässäkin tapauksessa kuitenkin kyse täysin tahallisesta jutusta. Apu-lehteä kun tuskin omistaa kukaan niin sanottu tavallinen ihminen tai ainakaan minä en sitä omista. Eikä kukaan minun kavereistanikaan sitä omista. Ehkä sen omistaa joku tai jotkut ns hyvä veli järjestöstä tai mahdollisesti jopa tästä todellisesta järjestäytyneestä rikollisjoukosta. Hampaattomat toimittajamme tekevät vain sen minkä parhaiten osaavat, eli laulavat sen lauluja jonka leipää syövät

    VastaaPoista