keskiviikko 3. huhtikuuta 2013

RIKOLLISTEN MOOTTORIPYÖRÄJENGIEN YRITYSTOIMINTA KRP:N MUKAAN

Keskusrikospoliisi on pistänyt taas ilmoille uuden versionsa todellisuudesta. Kuten niin usein, YLE uutisoi asian täysin kritiikittömästi. Käydäänpä tämä uusin uutinen läpi kohta kohdalta:

Otsikko: "Moottoripyöräjengit yhä useammin mukana yritystoiminnassa"

Niinkö? Mihin todistusaineistoon tämä väite perustuu? Motoristit ovat aina olleet pääasiassa yrittäjiä, Suomessakin ainakin 80-luvun lopulta saakka.

"Yhä useamman yrityksen taustalla on rikollista toimintaa. Moottoripyöräjengien määrä on kasvanut, ja ne ovat mukana työvoimavaltaisessa yritystoiminnassa yhä laajemmin."

Niinkö? Missä ovat ne oikeuden päätökset, joissa todetaan, että yhä useamman yrityksen taustalla on rikollista toimintaa? Ja juuri eilenhän KRP itse ilmoitti, ettei jengien määrä ole juurikaan kasvanut.

Itseasiassa tarkastaja Kalliokoski voisi katsoa hieman muualle ja huomata esimerkiksi sen, että Talvivaaran kaivosyhtiö on syyllistynyt koko EU:n suurimpaan ympäristörikokseen. Muitakin suuryrityksiä löytyisi, jos osaisi katsoa.


"Rikolliset moottoripyöräjengit ovat yhä laajemmin mukana yritystoiminnassa. Krp:n mukaan reippaasti yli sata jengiläistä pyörittää erilaisia yrityksiä, ja heidän lisäkseen toimii välikäsien ryhmä. Tavallisen ihmisen on vaikeaa tietää, milloin palkkaa rikolliseen moottoripyöräjengiin kuuluvan yrittäjän."

Termi "rikollinen moottoripyöräjengi" on vain ja ainoastaan KRP:n itsensä käyttämä nimitys. Se määrittelee ihan itse joitakin kerhoja rikollisiksi ja nimittelee niiden jäseniä rikollisiksi, RIIPPUMATTA SIITÄ OVAT NÄMÄ SYYLLISTYNEET RIKOKSIIN TAI EI. Näitä "jengiläisiä" on ollut yrittäjänä jo 1980-luvulta saakka.Tavallisen ihmisen ei tarvitse edes tietää kuuluuko yrittäjä kerhoon tai ei, eikä sillä ole mitään merkitystäkään, jos yritys tai yrittäjä toimii lain mukaisesti, NIIN KUIN YLEENSÄ TAPAHTUU.

"Keskusrikospoliisin parin vuoden takaisen selvityksen mukaan Suomessa on noin 130 rikollisiin moottoripyöräjengeihin kuuluvaa henkilöä, jotka ovat mukana työvoimavaltaisessa yritystoiminnassa. Useimmiten kyse on rakennus- ja ravintolabisneksestä sekä siivousalasta, kertoo Keskusrikospoliisin rikostarkastaja Tapio Kalliokoski Yle uutisten haastattelussa. Hänen mukaansa työvoima on pimeästi hankittua ja työtä tehdään pimeästi."

Kalliokoski voisi nimetä nämä yritykset ja tapaukset, joissa töitä tehdään pimeästi ja työvoima on pimeästi hankittua. Herää tietysti kysymys, että jos yritys maksaa palkat ja työnantajamaksut, tai on yhden, kahden miehen yritys, kuinka se ylipäätään voi hankkia työvoimansa pimeästi. Mikäli KRP:llä on todisteet siitä, että yritys toimii laittomasti, se voi viedä asian eteenpäin normaalisti. Niin sen myös pitäisi toimia, sen sijaan, että se jakelee vihjailevia haastatteluja maan valtamediassa.

"- Yritystoiminnassa mukana olevat olivat mm. yhtiön toimitusjohtajia, hallituksen jäseniä, kirjanpitäjiä, prokuristeja. Ei siis mitään varahenkilöitä, Kalliokoski luvailee."

Niin? Heitä kutsutaan yrittäjiksi normaalien ihmisten maailmassa. Jos he syyllistyvät rikoksiin, heitä kutsutaan talousrikollisiksi. Onko tarkastaja sitä mieltä, että jos joku moottoripyöräkerholainen on yrityksen toimitusjohtaja, se tekee hänestä jotenkin automaattisesti rikollisen, vaikka yrityksessä ei olisikaan mitään laitonta?

"Poliisi on havainnut esitutkintojen yhteydessä, että on myös lähellä toimintoja olevien vaikuttajien ryhmä. He ovat mm. työmaitten osoittajia, työhön ottajia ja palkanmaksajia, ja he ovat eri henkilöitä, jotka on merkitty kaupparekisteriin."

Niin, he saattavat olla yrityksen työntekijöitä, esimerkiksi. Se ei toistaiseksi ole tässä maassa mitään hämäräperäistä toimintaa. JOS asiassa on jotakin rikollista, poliisihan voi viedä asian syyttäjälle todisteitten kera.

"Veropetosten ja kirjanpitorikosten avulla osalla rahoista ylläpidetään kerhotoimintaa ja rahoitetaan rikollisia bisneksiä, kuten huumausainekauppaa, prostituutiota, ihmiskauppaa, salakapakoita."

Siis jos henkilö A on kerhon B jäsen, hän luonnollisesti osallistuu kerhon toiminnan rahoittamiseen omilla tuloillaan. Aivan samoin toimitaan tuhansissa muissakin kerhoissa ympäri Suomen. Käsittääkseni tässä ei ole mitään rikollista.

Tarkastaja Kalliokoski voisi kertoa miten laillisella toiminnalla rahoitetaan laittomuuksia. Kokonaan toinen juttu on se, että KRP huusi lähes parikymmentä vuotta, että yritysten avulla pestiin laitonta rahaa, mutta ilmeisesti pyörä onkin nyt kääntynyt päinvastoin. Laillista rahaa pumpataan laittomaan toimintaan, mikä olisi ensimmäinen kerta ihan maailman mitassakin. Yleensähän rikollisten ongelma on se, miten laiton raha tehdään lailliseksi, eikä se miten laillisesta rahasta tehdään laitonta.

Haluaisin myös kuulla kaikki ne tapaukset, joissa laillisella rahalla on Suomessa motoristien toimesta rahoitettu prostituutiota, ihmiskauppaa, salakapakoita ja huumekauppaa. Ilmeisesti KRP:llä on selvillä tällaisia tapauksia. Ihmetystä tietenkin herättää se, että jos KRP tietää tällaisesta rikollisesta toiminnasta ja sillä on myös todisteet, miksei se pysäytä tätä rikollista toimintaa todisteillaan? Poliisin tehtävänä on tehdä niin. Jos taas KRP:llä on todisteet rikollisesta toiminnasta, mutta se antaa sellaisen jatkua, se syyllistyy itse rikoksen suosimiseen, eli sallii sen tiedoistaan ja todisteistaan huolimatta.

"Tyypillistä on että, osa yrityksen toiminnoista on laillista, siitä maksetaan verot ja muut maksut. Osaa pyöritetään pimeästi, veropetoksilla saadaan osa rahoista omaan käyttöön."

Niin, siis yritystoiminnan ideana on aina se, että osa rahoista saadaan omaan käyttöön. KRP voi kysyä asiaa vaikka Björn Wahlroosilta. Ja jälleen kerran, jos KRP pystyy todistamaan sen että osaa pyöritetään pimeästi ja tehtaillaan verorikoksia, miksei se pidätä syyllisiä ja vie heitä käräjille? Asian voi tehdä vaikka heti.

"- Osa toiminnasta on laillista ja verottajan ilmoitukset on tehty. Sinne maksetaan vähän palkoista ja osa jätetään pimeäksi."

Kuten edellä jo totesin. 

"Jengien määrä räjähtänyt"

 Ei ole. Juuri eilen poliisijohtaja Paaterokin totesi niin, samoin KRP itsekin.

"Perusjengejä on Kalliokosken mukaan neljä: Hells Angels, Bandidos, Cannonball ja United Brotherhood."

Hells Angels MC, Bandidos MC sekä Cannonball MC ovat kaikki moottoripyöräkerhoja. Niiden nimessäkin on kerho. Niiden säännoissa sanotaan, että ne ovat kerhoja. Yhtään niistä ei ole missään oikeusistuimesssa kokonaisuudessaan julistettu rikolliseksi järjestöksi. 

"Vuonna 2000 oli jengejä oli kaikkiaan kahdeksan. Sittemmin jengien määrä on moninkertaistunut. Tällä hetkellä niitä arvioidaan olevan 60."

Jos perusjengejä on neljä, niin mitkä ne 56 muuta ovat? Väitän, ettei Suomessa ole sellaisia olemassakaan, vaan että kyse on taas KRP:n "omasta" tilastointitavasta ja määrittelystä. Lisäksi, KRP ilmoitti vielä viimesyksynä, että kerhoja on 80 ja että ne ovat aloittamassa sodan. KRP myös väitti, että maassamme toimii myös Outlaws MC. Itse Outlaws MC World ei ole tietoinen siitä, että Suomessa toimisi yhtään sen osastoa. Ehkä he eivät itsekään tiedä sitä, vaan KRP tietää enemmän kuin Outlaws MC itse.

"- Muutos on tapahtunut juuri kovissa jengeissä, jotka tekevät kovia rikoksia ja jotka ovat kaikkein vakavimpien rikosten äärellä, sanoo Kalliokoski."

Niin, tarkastaja Kalliokoski voisi luetella ne ryhmät jotka tekevät kovia rikoksia, ne oikeusjutut joissa näin on todistetusti tapahtunut ja miten nämä ryhmät "ovat kaikkein vakavimpien rikosten äärellä". Luulenpa että kyse on joko KRP:lle tyypillisestä liioittelusta ja politikoinnista, tai sitten tarkastaja Kalliokoski uskoo itsekin omiin satuihinsa. Jos taas KRP tietää ja sillä on todisteet tällaisesta toiminnasta, jutun voi viedä syyttäjälle suorinta tietä.

"Rikostarkastaja heittää kysymyksen, missä määrin tavallinen työn teettäjä on velvollinen selvittämään yrityksen taustoja."

Miksi tavallinen työn teettäjä olisi velvollinen tarkistelemaan yrityksen "taustoja", jos yrityksen toiminta on normaalia, kuitit saadaan ja työnjälki on tilattua? Koska KRP haluaa niin tiettyjen ihmisten kohdalla? Koska KRP haluaa estää tiettyjen yritysten ja yrittäjien laillisen työnteon? Niinkö?

Heittäisin rikostarkastajalle kysymyksen: missä määrin KRP voi häiritä ja estää lakia noudattavien yritysten toimintaa, ihmisten työelämää ja elämää ylipäätään? Näinhän on tapahtunut, ilman että näiden "häirintätoimien" kohteeksi joutuneilla olisi ollut rikossyytteitä tai oikeuden jakamia tuomioita päällä. Osaa ei ole koskaan edes syytetty mistään

Käsittääkseni laillinen yritystoiminta ja työnteko ovat Suomessa perustuslain suojeluksessa, samoin EU:ssa Euroopan Unionin peruskirjan suojeluksessa. 

Katsooko KRP, että sillä on oikeus toimia vastoin perustuslakeja, jos se niin haluaa? 

Lisäksin heittäisin rikostarkastaja Kalliokoskelle kysymyksen miksei KRP koskaan selvittänyt Kokoomuksen vaalirahoitusepäselvyyksiä vaalirahakohun aikaan? Kokoomuksen tueksi perustetun yhdistyksen tilinpäätöksessä tuen määräksi ilmoitettiin "X miljoonaa euroa", joka on sekä kirjanpitorikos että vastoin yhdistyslainsäädäntöä. Miksei KRP selvittänyt tätä asiaa?

Miksei KRP koskaan selvittänyt pääministeri Kataisen vaalirahoitusta, vaikka hänen ja oman puolueen selvitykset olivat ristiriidassa keskenään?

Miksei KRP tutkinut SDP:n ja urheiluyhdistyksen vaalirahakoplauksia? 

Miksi KRP kiirehti julistamaan pääministeri Vanhasen syyttömäksi jo ennen tutkimista Nuorisosäätiö- ja koko vaalirahajupakassa?

Miksei KRP ylipäätään ryhtynyt selvittämään koko vaalirahaskandaaliin liittyviä rikoksia koko laajuudessaan?

Minäpä kerron. KRP suojelee rikoksia tekeviä poliitikkoja, koska nämä päätvät KRP:n rahoituksesta ja korkeimmista poliisiviroista.   

1 kommentti:

  1. Mielenkiintoisia esityksiä vailla todenperäisyyttä ja todisteita, sillä todistettavia jos olisi ja tietoa niin kai siitä syytteitä ja tutkintaakin olisi. Käsittämätöntä että voidaan krp:n puolelta spekuloida tällaisilla asioilla julkisesti, joutumatta vastuuseen!!

    VastaaPoista